Schoolbibliotheek

Onze schoolbieb


Naar de schoolgids index


Nu de scholen weer begonnen zijn gaan we boeken voor thuis uitlenen onder schooltijd.

Dit gaan we doen op donderdagmiddag, 1 keer per 2 weken. 

 

De schoolbibliotheek is in de kelder van de school gesitueerd.

 

Alle kinderen krijgen op school een linnen tas met een label om het biebpasje in te bewaren. De geleende boeken van de schoolbibliotheek worden in deze tas mee naar huis en terug naar de schoolbibliotheek genomen. 

Het is belangrijk dat de kinderen op de donderdagen dat uitleen voor thuis gepland is, de tas met geleende boeken én het biebpasje weer mee naar school nemen. Zonder pasje kunnen we geen boeken uitlenen! Boeken uit de schoolbibliotheek moeten ook op school ingeleverd worden! 

 

Kinderen die een biebpas van de bibliotheek Horst of Venray hebben kunnen deze gebruiken om in de schoolbibliotheek boeken te lenen.

 

Op elke pas mogen twee schoolbiebboeken worden geleend en de boeken worden voor 4 weken uitgeleend. De kinderen krijgen een briefje mee waarop de retourdatum staat aangegeven. Lever je de boeken na deze datum in, dan wordt boete berekend

 

Deze nieuwe manier van lenen betekent dat de schoolbibliotheek na schooltijd niet meer open is om boeken voor thuis te lenen. Mochten jullie nog meer boeken willen lenen dan kunnen jullie terecht in de bibliotheek van Venray en Horst. Er mogen daar nog meer boeken geleend worden op dezelfde biebbpas.

 

 

We kijken uit naar een jaar vól boeken en leesplezier!! 


Download deze pagina Download de gehele schoolgids